Verhuiscollege Logo

Voorman Bram Gunther Mohr

Wie is Bram Gunther Mohr?

“Ik ben 44 jaar oud, geboren en getogen in Den Haag. Ik kom uit een groot samengesteld gezin met vier zussen, een oudere broer en twee halfbroertjes. Van jongs af aan was ik al betrokken bij het werk van mijn vader, die ruim 35 jaar in de verhuizingen heeft gewerkt. Vanaf mijn elfde ging ik weleens met hem mee, en vanaf mijn vijftiende werkte ik in de vakanties mee om wat extra’s te verdienen. Na mijn opleiding als gastheer besloot ik het werk van mijn vader zelf uit te proberen. Nu, 25 jaar later, weet ik: ‘Eens verhuizer, altijd verhuizer’.”

Hoe ben je in Friesland terechtgekomen?

“Mijn schoonouders verhuisden als eerste naar Friesland. Op een dag vroeg mijn schoonvader of wij ons daar ook konden vestigen. Ik zei toen: ‘Als ik daar kan werken, kan ik daar wonen.’ Niet veel later vonden we een geschikte woning, en sindsdien wonen en werken we hier met veel plezier.”

Verschillen tussen wonen en werken in Den Haag en Friesland

“In Den Haag werk je in grotere teams en doe je meer projectverhuizingen. Het is daar moeilijker om door te groeien en jezelf te bewijzen. Hier in Friesland werken we in kleinere teams. Dat maakt het persoonlijker en efficiënter. Bij De Jong Verhuizingen kreeg ik al snel de kans om voorman te worden. Ook het wonen is hier rustiger. Geen files, meer ruimte en mensen hebben meer contact met elkaar. In de Randstad is alles gehaaster en anoniemer.”

Eigenschappen die helpen in de rol als voorman

“Ik ben sociaal, collegiaal en ik durf verantwoordelijkheid te nemen. Die eigenschappen helpen mij om leiding te geven en een goed teamgevoel te behouden. Ik blijf mezelf ontwikkelen door open te staan voor nieuwe dingen en door te leren van fouten.”

Uitdagingen in het verhuisvak

“Het belangrijkste vind ik om elke verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, van begin tot eind. Ik streef ernaar om klanten te ontzorgen en ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn. Als dat lukt, is mijn dag geslaagd.”

Verhuisopleidingen

“Ik heb diverse opleidingen gevolgd, zoals de Projectverhuizer, de voorman inboedelopleiding en een chauffeursopleiding. Vorig jaar haalde ik mijn trailerrijbewijs. Deze opleidingen hebben me gebracht waar ik nu sta. Wat ik nog graag wil behalen, is een heftruckcertificaat.”

Up-to-date blijven in een veranderende sector

“Bijscholing is essentieel, net als leren van collega’s. Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en niet bang te zijn om nieuwe dingen te proberen. Fouten maken hoort erbij, daarvan leer je.”

Communicatie in Friesland versus de Randstad

“Het grootste verschil is dat collega’s hier sneller direct contact opnemen om elkaar te helpen. In de Randstad gebeurt dat vaker via kantoor. Dat maakt het werken hier wat persoonlijker.”

Toekomstplannen

“Ik hoop dat ik dan nog steeds bij De Jong Verhuizingen werk. Het is een vak apart, afwisselend en nooit saai. Mijn doel is om een hecht team te behouden dat voor elkaar klaarstaat.”

Advies aan jonge collega’s

“Verdiep je in je vak en volg de benodigde cursussen. Zorg dat je met mensen kunt omgaan, ook op emotioneel vlak. Wees collegiaal, help waar nodig en durf verantwoordelijkheid te nemen. Als je dat doet, kun je veel bereiken.”

Bron: vakblad Verhuizen 2025-2

MEER NIEUWS

Meer nieuws

Deel dit nieuwsbericht