Max Badagliacca van Mondial Baars Verhuizingen

“DE VRAAG ‘GA JE HET OVERNEMEN’ IS ER EEN DIE MIJ VAAK GESTELD IS”

 

Max Badagliacca van Mondial Baars Verhuizingen in Haarlem begon op jonge leeftijd al met helpen in familiebedrijf Mondial Baars Verhuizingen. Door te proeven aan het bedrijfsleven en de kneepjes van het vak te leren kwam hij al snel tot de keuze om toe te werken naar de overname van het familiebedrijf.

Vierde generatie

Max (27) is de vierde generatie van de familie Baars. “De naam Baars komt van mijn moeders opa, die het bedrijf in 1928 is begonnen. Toen ik 15 jaar was, maakte ik ieder weekend het kantoor schoon. Vanaf mijn 16e ging ik mee met verhuisklussen en leerde ik de kneepjes van het vak. Toen vond ik het mega zwaar werk, ik was natuurlijk ook niet gewend om zware dingen te tillen. Na het voortgezet onderwijs heb ik twee jaar in de zaak gewerkt in de verhuizingen en op kantoor. Daarna heb ik HBO-bedrijfskunde gedaan en een stagetraject gelopen bij Mondial Movers. Mijn hobby’s zijn tamelijk breed: van sleutelen aan mijn auto tot biohacking en zelfontwikkeling.”

Max Badagliacca van Mondial Baars Verhuizingen

Word jij de toekomstige eigenaar?

“De vraag “ga je het overnemen” is er een die mij vaak gesteld is. Voordat ik deze stap zou maken heb ik twee jaar in de zaak gewerkt. Het is enorm hard werken en het brengt risico’s met zich mee. Toch heb ik snel de keuze gemaakt om naar een overname toe te werken.” Wat is jouw sterke eigenschap? “Mijn sterkste punt heeft te maken met het hebben van gevoel en inzicht voor creatieve oplossingen. Ik luister graag naar de input van anderen. Elke klus is anders en loopt anders. Daarom is het belangrijk dat je luistert naar je team en dat je met je team tot oplossingen komt.”

Heb jij nog iets waardevols geleerd tijdens de opleidingen van Verhuiscollege?

“Zeker weten! Een van de docenten van opleiding voorman inboedel had zijn eigen verhuisbedrijf en heeft veel verteld over het vak en hoe hij het aanstuurde. Hij gaf ons mee dat een kwalitatief goede verhuizer/voorman ook naar de details kijkt. Een van zijn voorbeelden; de knuffel van het kind van het verhuizende gezin. Vaak wordt uit het oog verloren hoe belangrijk zoiets kan zijn voor een kind. Het is een kleine moeite, met veel effect, om ervoor te zorgen dat die knuffel aan het einde van de verhuisdag weer uitgepakt in de nieuwe kinderkamer staat.”

Hoe kijk jij naar de verhuisbranche over vijf jaar?

“De toenemende vergrijzing in Nederland maakt het steeds lastiger om mensen aan te trekken. We willen het vak zo aantrekkelijk mogelijk houden en daarom ben ik blij dat Verhuiscollege veel tijd en moeite stopt in haar opleidingen. Een andere ontwikkeling is de verduurzaming. De verhuisbranche evolueert mee met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Ik vind het mooi om te zien dat ook veel collega’s op creatieve manieren bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen en ik denk dat deze trends de komende jaren zullen doorzetten.”

Zie jij veranderingen in de markt?

“De algehele economische gezondheid en stabiliteit hebben invloed op hoe de verhuismarkt eruit ziet. Wat je een paar jaar terug zag, is dat door ontwikkelingen op de woningmarkt mensen eerder geneigd waren een erkend verhuisbedrijf in te schakelen. Nu zie je dat ten gevolge van de macroeconomische ontwikkelingen consumenten steeds meer manieren zoeken om te besparen. Het is aan de verhuizer om het de klant duidelijk te maken dat een goedeverhuizer veel meer is dan alleen een prijskaartje.”

Heb jij nog eventuele tips voor jouw concullega in de branche?

Max: “Blijf ten eerste vooral leren en groeien. Identificeer welke vaardigheden en kennis je kunt verbeteren om waardevoller te worden voor jezelf en het bedrijf. En denk ook aan je gezondheid. Een gezonde levensstijl kan je helpen om te groeien door je in staat te stellen nieuwe vaardigheden aan te leren en uitdagingen aan te gaan.”

Bron: vakblad Verhuizen 2023-4

MEER NIEUWS